Fent pinya guanyem tots

“El coneixement és l’únic bé que quant més es comparteix, més creix”
Isaac Asimov

Els temps de crisi econòmica i trastorns socials que ens ha tocat viure cal afrontar-los com una oportunitat per a millorar la qualitat de les nostres accions professionals.

Si, com proposa l’Institute of Medicine of the National Academies, entenem per qualitat dels serveis sanitaris: “la mesura per la qual els serveis sanitaris augmenten la possibilitat d’un resultat de salut esperat, en funció del coneixement professional disponible”, esdevé imprescindible assegurar que els nostres objectius assoleixin característiques de seguretat clínica, eficàcia i eficiència.

Reptes tan importants no s’assoleixen de forma individualitzada. És necessària una organització dels serveis d’Anestesiologia que garanteixin l’actualització constant dels coneixements científics, les habilitats tècniques, l’anàlisi de l’assistència diària i el desenvolupament d’aptituds comunicatives perquè el treball en equip tingui èxit.

Tanmateix, la col·laboració amb la resta dels equips interdisciplinaris que intervenen en la tasca diària de la nostra especialitat són indispensables per aconseguir els nostres reptes.

El programa que presentem en el X Congrés de la Societat Catalana d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor pretén contribuir a desenvolupar aquests objectius.

Com a representants del Comitè Organitzador volem agrair-vos la vostra assistència i col·laboració per aconseguir un profitós Congrés.

M. Victòria Moral i Daniel Hernando
Presidents del Comitè Organitzador

Cap del Servei d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor.
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Cap del Servei d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor.
Fundació Puigvert.