Manual per fer gravació de vídeo amb Power Point (versió 2016 i posteriors)

  1. Obrir la nostre presentació amb el programa Power Point (2016 o posterior)
  2. Anem a “Presentación con diapositivas-> busquem la opció “Grabar presentación con diapositivas-> seleccionem “Grabar desde el principio

  1. Se’ns obrirà el mode presentació amb les eines d’auto gravació. Anem a “Configuración” i confirmem que tant el micròfon com la webcam són les correcte

  1. Si estem preparats, podem prémer el botó vermell “REC” i començar amb la presentació després del compte enrere de 3 segons. Durant la gravació podem utilitzar els diferents retoladors i punters per anar remarcant zones o valors de la nostre slide. D’aquesta manera els espectadors podran saber a quins conceptes estem fent referència. Si durant la gravació volem pausar, podem utilitzar el botó “PAUSA” per després seguir amb la gravació amb “REC”. És important fer 1 segon de silenci abans i després de passar cada slide per a que no ens talli el discurs.

  1. Un cop haguem acabat la nostre gravació, li donem al botó “STOP” i tanquem aquesta finestra.
  2. Veurem que a la nostre presentació PPT s’hi haurà afegit la miniatura de la nostre càmera, on podrem anar reproduint la gravació corresponent a cada Slide:

  1. Si comprovem que la gravació ha quedat bé, podem desar la presentació power point i enviar-ho a la secretaria tècnica per procedir a la seva edició. Notarem que aquest arxiu tindrà una tamany major que originalment. Això és degut a que ara a més de les nostres slides, s’inclou el nostre àudio i el nostre vídeo gravats.

Recomanacions per una òptima gravació

  • Comprovar el correcte funcionament de la sortida d'àudio del dispositiu. Es recomana utilitzar auriculars amb micròfon incorporat per a una millor qualitat de so.
  • Per a una millor qualitat d'imatge, es recomana que el lloc des del qual farà la connexió disposi d'una bona il·luminació (sempre és millor llum natural), amb fons blanc o neutre, i sense elements decoratius
  • Dirigeixi la mirada cap a la part superior de la pantalla on està la càmera web, al costat de la llumeta (Pot ser verda o vermella). Es important que la càmera web estigui a l'alçada dels ulls (podem col·locar llibres sota del ordinador per alçar-ho)